Aangepaste woning

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen.

Meer weten? Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

Lang zult u wonen

Mijn huis op maat

Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Misschien is het dan beter om te verhuizen. Neem contact op met de woningcorporatie van wie u huurt. Of maak een afspraak met het Sociaal Team om te praten over de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar een aangepaste woning of woonvorm?

Woningcorporatie Lefier verhuurt aangepaste woningen. Neem contact op voor meer informatie. Bent u ouder dan 55 jaar? Dan kunt u zich inschrijven bij de Rheense Compagnie voor een woning. Kijk ook op de website van Woonzorg. Zij hebben meerdere woonlocaties in Midden-Groningen, ook voor senioren.

Op Funda kunt u ook zoeken naar aangepaste woningen. Of maak een afspraak met het Sociaal Team van de gemeente. Samen bespreekt u wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Toon op kaart (2)
x

Funda - huurwoningen

Toon op kaart (1)
x

Lefier Hoogezand

Beukenlaan
3
9603 DA
Hoogezand
Toon op kaart (1)
x

Reensche Compagnie - inschrijven

Tak van Poortvlietstraat
361
9602 PJ
Hoogezand

Woonzorg

Woonzorg Nederland biedt passende woonruimte aan kwetsbare ouderen en mensen met een beperking die beschut of beschermd willen wonen.

Zoekt u zelfstandige woonruimte die geschikt is voor mensen met een ernstige beperking?

Fokus heeft een overzicht van aangepaste woningen in uw omgeving. Kijk op de website voor meer informatie en het actuele aanbod.

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking.