Bewegen voor senioren

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Zoek naar sportclubs en -verenigingen in de (digitale) gemeentegids.

Heeft u te weinig geld om lid te worden van een club of vereniging? Kijk op de website van het Meedoen Fonds. Hier vindt u verschillende regelingen en activiteiten voor mensen met een laag inkomen.

BWRI - Meedoen Fonds

De gemeente Midden-Groningen heeft een webwinkel voor minima. Iedereen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm kan een aanvraag indienen voor het Meedoen Fonds.

Gemeentegids Midden-Groningen

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Thuisarts.nl

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Op de website van Marketing Midden-Groningen staan natuurgebieden. Woont u in de voormalige gemeente Slochteren? Vraag uw huisarts naar de gratis wandelgroep op donderdag. POSO organiseert elke week Nordic Walking in Hoogezand.

Heeft u een verstandelijke beperking? De Brug Hoogezand organiseert wandeltochten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

De Brug Midden-Groningen

De Brug organiseert sport en activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Thialflaan
1
9601 BV
Hoogezand

Fiets en Wandelweb

Toon op kaart (1)
x

Groningen Store – VVV

De VVV is dé plek om je te laten inspireren en informeren over wat er te zien, te doen en te beleven is. Van dorp tot stad, in streek en regio.

Nieuwe Markt
1
9712 KN
Groningen
Toon op kaart (1)
x

Marketing Midden-Groningen

Hoofdweg
88 A
9621 AN
Slochteren

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland
Toon op kaart (1)
x

POSO

Het POSO organiseert activiteiten voor senioren in de gemeente Midden-Groningen zoals:
voorlichtingen op het gebied van gezondheid, veiligheid, vervoer enzovoorts, computercursussen, rijvaardigheidsritten, fietstochten, viswedstrijden, dag van de ouderen, scootmobieltochten, klootschieten, lifestylebeurs, work-shops Koken voor 50+mannen, eten bij het AJC, bijeenkomsten voor de slechtzienden- en dementie contactgroepen, ontspanningsavonden bij Sint Jozef en De Burcht.

De data van al deze activiteiten vindt u terug in de RegioKrant of op onze website.

Melkweg
498
9602 JV
Hoogezand

Wilt u meer contact met uw eigen lichaam en geest?

Ontspan lichaam en geest met bijvoorbeeld yoga of tai chi. Yoga en tai chi zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Vraag bij het servicepunt naar cursussen in het wijkcentrum of dorpshuis. U kunt voor tai chi ook terecht bij Kielzog. Yogastudio's vindt u in de Gouden Gids.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Kielzog Theater & Kunstencentrum

In het Kielzog is van alles te doen! Ontdek de klarinet, dans de flamenco, speel in een theatergroep of timmer je eigen toren.

Gorecht Oost
157
9603 AE
Hoogezand

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Fysiotherapeuten vindt u in de (digitale) gemeentegids en op de website Zorgkaart Nederland.

Gemeentegids Midden-Groningen

Zorgkaart Nederland

Zoekt u bewegingsactiviteiten voor ouderen?

Natuurlijk kunt u ook lekker bewegen in uw eigen omgeving. Doe mee aan het tv-programma ‘Nederland in beweging’ van omroep MAX. Of kijk voor beweegtips op de website Thuisarts. Misschien is de Beweegkuur iets voor u.

Of wandel of fiets een rondje. Routes vindt u bij de VVV.

Ga zwemmen of dansen. Kijk in de (digitale) gemeentegids of vraag de ouderenbond naar mogelijkheden in de buurt. U kunt ook informeren bij het servicepunt of het ouderenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn. Sportcentrum De Kalkwijck organiseert sportieve activiteiten voor ouderen.

Woont u in Slochteren? Vraag uw huisarts naar de gratis wandelgroep op donderdag. In Siddeburen kunt u iedere week gymmen in het Ufkenshuis. In Kolham is op dinsdagavond gymnastiekles voor dames. In het MFC de Noordsuythoeve is er elke vrijdag sport/fitness en coördinatietraining voor 55+. Kijk op de website van Dar Noordbroek voor meer informatie.

Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team.

Toon op kaart (5)
x

Beweegkuur

Meer bewegen en gezonde voeding, NISB (Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen)

Toon op kaart (1)
x

DZC Mit Mekoar (Noordbroek)

Heeft u vragen over zorgverlening, dienstverlening en vrijwillige hulp? Dan kunt u terecht bij Dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar in Noordbroek. De hulp is gratis.

Openingstijden: maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Locatie Gockingaheem, Havenstraat
2
9635 CL
Noordbroek
Toon op kaart (1)
x

Dar Noordbroek

Het doel van de DorpsAdviesRaad (DAR) is het verbeteren van de leefbaarheid in Noordbroek.

 

Bezoekadres

Schoolstraat
2
9635 AZ
Noordbroek

Postadres

Zuiderstraat
42
9635 AM
Noordbroek

Gemeentegids Midden-Groningen

Toon op kaart (1)
x

Groningen Store – VVV

De VVV is dé plek om je te laten inspireren en informeren over wat er te zien, te doen en te beleven is. Van dorp tot stad, in streek en regio.

Nieuwe Markt
1
9712 KN
Groningen

Kwartier Zorg & Welzijn - ouderenwerk

Toon op kaart (1)
x

Sportcentrum De Kalkwijck

Sportcentrum De Kalkwijck beschikt over een moderne zwemaccommodatie met vijf zwembaden en diverse aanvullende faciliteiten.

Nieuweweg
8
9603 BM
Hoogezand

Thuisarts.nl

Toon op kaart (1)
x

Zonnehuisgroep Noord - Ufkenshuis

In Zonnehuis Ufkenshuis wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Mensen van buitenaf kunnen deelnemen aan diverse evenementen. 's Middags kunt u een warme maaltijd eten in het restaurant.

Reint Dijkemastraat
1
9628 CW
Siddeburen