Depressie

Wilt u zo snel mogelijk iemand spreken?

De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor via telefoon, e-mail of chat.

Meer hulporganisaties om mee te praten vindt u op de pagina van Omgaan met depressie.

Praat ook met uw huisarts of met de doktersdienst. Zij kunnen u doorverwijzen naar verdere hulp. Verdere hulp vindt u op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.

Doktersdienst Groningen (Huisartsenpost)

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Omgaan met depressie - hulpinstanties

Ziet u het leven niet meer zitten?

Het is niet eenvoudig om iemand te vertellen over gedachten of gevoelens over zelfmoord. Blijf toch praten. Neem contact op met uw huisarts of psycholoog. Ook kunt u voor (anonieme) hulp terecht bij 113 Zelfmoordpreventie. Bij 113 Zelfmoordpreventie werken vrijwilligers en professionele hulpverleners. Ook kunt u op deze website chatten en online therapie volgen. U vindt ook informatie en verhalen van lotgenoten op de website van 113 Zelfmoordpreventie.

Op de website Hey, het is oké vindt u meer informatie over depressie en verschillende hulporganisaties.

Kijk voor verdere hulp ook op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.

Blijven de klachten en wilt u hulp?

Praat erover met uw huisarts. Hij of zij kan u verwijzen naar de juiste hulp. Verdere hulp vindt u op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.

Neem contact op met MIND Korrelatie voor anonieme en professionele hulp bij psychische klachten. Op de website vindt u een overzicht van de instanties waar u terecht kunt voor hulp. Ook leest u hier ervaringsverhalen en informatie over psychische klachten.

Bent u somber of gespannen door de coronacrisis? Kijk op de website van de Rijksoverheid voor tips en waar u terecht kunt voor hulp.

MIND Korrelatie

Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

Rijksoverheid - somber of gespannen door het coronavirus

Wilt u er met iemand anders over praten?

Maak een afspraak met uw huisarts. Die kan u verwijzen naar passende hulp. Verdere hulp vindt u op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.

Wilt u meer contact met andere mensen?

Kijk op internet of in de regionale kranten voor activiteiten in uw woonplaats. Meld u aan bij een vereniging of volg een cursus. Zo komt u in contact met mensen met dezelfde hobby of interesse.

Clubs en verenigingen vindt u in de (digitale) gemeentegids.

Misschien is vrijwilligerswerk iets voor u. U doet dan nuttig werk en u ontmoet andere mensen. Vraag bij uw geloofsgemeenschap of u kunt helpen. Of bij een andere organisatie die met vrijwilligers werkt zoals Humanitas, Vluchtelingenwerk of de bibliotheek. Schrijf u in als vrijwilliger op de websites van We Helpen en Vrijwilligers Groningen.

Wilt u eerst meer weten over vrijwilligerswerk? Vraag de Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen van Kwartier Zorg & Welzijn of het MAC in Muntendam. Bent u wat ouder? Word lid van een ouderenbond.

Zoekt u psychische hulp zodat u kunt leren makkelijker contact te zoeken? Kijk op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.

Toon op kaart (1)
x

Gemeentegids Midden-Groningen

Vrijwilligers Groningen

Digitale vrijwilligersvacaturebank waar organisaties en nieuwe vrijwilligers elkaar kunnen vinden.

KBO (Katholieke Ouderenbond) en PCOB (Protestants-Christelijke Ouderenbond) Midden-Groningen

KBO-PCOB zet zich in voor het welzijn van alle ouderen in Midden-Groningen.

Midden-Groningen - bibliotheken

Kwartier Zorg & Welzijn - Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen

Bezoekadres

Laan van de Sport
2
9603 TG
Hoogezand

Postadres

Laan van de Sport
2
9603 TG
Hoogezand

Humanitas Midden-Groningen

Humanitas Midden Groningen helpt iedereen die dat nodig heeft. Inloopspreekuur:

  • donderdag van 10.00 tot 11.00 uur bij BWRI in Sappemeer
  • woensdag van 11.30 tot 12.30 uur bij de Rabobank in Siddeburen
Troelstralaan
7
9602 XA
Hoogezand
Toon op kaart (1)
x

MAC Menterwolde - De Menterne

Bij het Maatschappelijk Activiteitencentrum (MAC) van Kwartier Zorg en Welzijn vindt u diensten en activiteiten op het gebied van welzijn, werk, inkomen en zorg. Er zijn diverse diensten en activiteiten zoals een Leespunt voor gratis boekenuitleen, een Ruilderij voor kleding- en speelgoed ruil, een Naaipunt voor herstelwerkzaamheden, een handwerkgroep, een koffieochtend, een computercursus en dienstverlening van Humanitas bij thuisadministratieve zaken. Verder bevindt de Vrijwilligerscentrale zich in het MAC. Deze bemiddelt voor vrijwilligerswerk en vrijwillige hulp. U kunt binnenlopen voor informatie, advies en ondersteuning óf voor contact met het sociaal team. Een afspraak is niet nodig. Hulp is gratis.

Openingstijden
Ma t/m do: 10:00 - 12:00 uur en 13:00 - 16:00 uur
vrijdag: 14:00 - 16:00 uur

Julianaplein
1
9649 BX
Muntendam

Vluchtelingenwerk Nederland