Gepensioneerd

De Nederlandse overheid betaalt aan iedereen die in Nederland heeft gewoond of gewerkt, een ouderdomspensioen uit. Dit ouderdomspensioen heet de Algemene OuderdomsWet (AOW). U kunt ook zelf sparen voor een extra pensioen. Dit pensioen kunt u laten uitbetalen vanaf het moment dat u met pensioen gaat en AOW ontvangt.

Wilt u meer weten over AOW of pensioen? Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Kunt u moeilijk rondkomen van uw AOW of pensioen?

Vraag het Sociaal Team of BWRI naar de mogelijkheid van bijzondere bijstand en minimaregelingen. Kijk ook op de gemeentepagina van het Armoedepact. Of vraag advies aan het ouderenwerk van Kwartier Zorg en Welzijn of ouderenvereniging POSO.

Als u wilt werken, zijn er uitzendbureaus voor mensen ouder dan 65 jaar. Bijvoorbeeld Actief 65+ en Uitzendbureau 65+.

Bij Stichting Knip kunt u een budgettraining volgen. Kijk voor meer informatie op de website. Op Startpunt Geldzaken kunt u geldplannen maken. Of maak een afspraak met de Kredietbank voor een gratis gesprek. U krijgt dan advies en informatie.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

BWRI - inkomen en voorzieningen

Bezoekadres

Haydnlaan
2
9603 AS
Hoogezand

Postadres

50
9610 AB
Sappemeer

Kwartier Zorg en Welzijn - ouderenwerk

Midden-Groningen - bijzondere bijstand

Toon op kaart (1)
x

POSO

Ouderenvereniging.

Nordic Walking: elke woensdag van 9.30 - 10.45 uur.

Melkweg
498
9602 JV
Hoogezand

Startpunt Geldzaken - Midden-Groningen

Geldplannen voor verschillende situaties. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Stichting Knip

Stichting Knip staat voor preventie van financiële problemen. In de (gratis) budgettrainingen wordt aangestuurd op zelfredzaamheid, leren om vooruit te kijken en te plannen.

Kredietbank Midden-Groningen

Informatie en advies om zelf uw financiële problemen op te kunnen lossen of juist om problemen te voorkomen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Uitzendbureau 65+

Waarover wilt u iets weten?