Gepensioneerd

De Nederlandse overheid betaalt aan iedereen die in Nederland heeft gewoond of gewerkt, een ouderdomspensioen uit. Dit ouderdomspensioen heet de Algemene OuderdomsWet (AOW). U kunt ook zelf sparen voor een extra pensioen. Dit pensioen kunt u laten uitbetalen vanaf het moment dat u met pensioen gaat en AOW ontvangt.

Wilt u meer weten over AOW of pensioen? Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Kunt u moeilijk rondkomen van uw AOW of pensioen?

Vraag het Sociaal Team of BWRI naar de mogelijkheid van bijzondere bijstand en minimaregelingen. Of vraag advies aan het ouderenwerk van Kwartier Zorg en Welzijn of ouderenvereniging POSO.

Als u wilt werken, zijn er uitzendbureaus voor mensen ouder dan 65 jaar. Bijvoorbeeld Actief 65+ en Uitzendbureau 65+.

Bij Stichting Knip kunt u een budgettraining volgen. Kijk voor meer informatie op de website. Op Startpunt Geldzaken kunt u geldplannen maken. Of maak een afspraak met de Kredietbank voor een gratis gesprek. U krijgt dan advies en informatie.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

BWRI - inkomen en voorzieningen

Bezoekadres

Haydnlaan
2
9603 AS
Hoogezand

Postadres

50
9610 AB
Sappemeer

Kredietbank Midden-Groningen

Informatie en advies om zelf uw financiële problemen op te kunnen lossen of juist om problemen te voorkomen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Bezoekadres

Kerkstraat
38A
9601AK
Hoogezand

Postadres

75
9600 AB
Hoogezand

Kwartier Zorg & Welzijn - ouderenwerk

Toon op kaart (1)
x

POSO

Het POSO organiseert activiteiten voor senioren in de gemeente Midden-Groningen zoals:
voorlichtingen op het gebied van gezondheid, veiligheid, vervoer enzovoorts, computercursussen, rijvaardigheidsritten, fietstochten, viswedstrijden, dag van de ouderen, scootmobieltochten, klootschieten, lifestylebeurs, work-shops Koken voor 50+mannen, eten bij het AJC, bijeenkomsten voor de slechtzienden- en dementie contactgroepen, ontspanningsavonden bij Sint Jozef en De Burcht.

De data van al deze activiteiten vindt u terug in de RegioKrant of op onze website.

Melkweg
498
9602 JV
Hoogezand

Startpunt Geldzaken - Midden-Groningen

Geldplannen voor verschillende situaties. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Stichting Knip

Stichting Knip staat voor preventie van financiële problemen. In de (gratis) budgettrainingen wordt aangestuurd op zelfredzaamheid, leren om vooruit te kijken en te plannen.

Uitzendbureau 65+

Waarover wilt u iets weten?