Huishouden

Wordt het huishouden u te zwaar?

Misschien willen vrienden, familieleden of buren taken samen met u doen of van u overnemen. Als er niemand is die u kan helpen, zoek dan een vrijwilliger.

Vrijwilligers vindt u op de websites van Vrijwilligers Groningen en We Helpen. Of vraag het bij het servicepunt bij u in de buurt. U kunt ook een professionele organisatie inhuren, zoals een schoonmaakbedrijf of huishoudelijke hulp. Thuiszorgorganisaties vindt u op de pagina Thuiszorg in Midden-Groningen. Kijk ook op de pagina Huishoudelijke hulp in Midden-Groningen.

Komt u er niet uit? Bel het Sociaal Team. Gaat het om psychische problemen? Kijk op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.

Vrijwilligers Groningen

Digitale vrijwilligersvacaturebank waar organisaties en nieuwe vrijwilligers elkaar kunnen vinden.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Neem contact op met het Sociaal Team. U krijgt dan een gesprek met iemand van de gemeente over wat mogelijk is. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf. De eigen bijdrage is maximaal 19 euro per maand.

Heeft u tijdelijk hulpmiddelen nodig, zoals krukken of een rollator? Vraag aan uw zorgverzekeraar waar u terecht kunt. Uw zorgverzekeraar verwijst u door naar een organisatie in de regio die de hulpmiddelen uitleent. Bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie. Thuiszorgorganisaties vindt u op de pagina Thuiszorg in Midden-Groningen.

Heeft u een verstandelijke beperking en wilt u een aanvraag doen?

Vraag om hulp bij uw familie, vrienden of buren. U kunt ook binnenlopen bij het servicepunt in de buurt. Of neem contact op met het Sociaal Team.

Wilt u een gesprek over hulp in de huishouding aanvragen?

Neem contact op met het Sociaal Team in uw buurt. Zij helpen u verder. Op de pagina Huishoudelijke hulp in Midden-Groningen vindt u organisaties bij u in de buurt.

Kunt u uw boodschappen niet meer doen?

Vraag of iemand in uw omgeving boodschappen voor u kan doen. Of laat uw boodschappen door de supermarkt thuisbezorgen. Kijk op de website van uw supermarkt of op Boodschappenspot. Of vraag het bij de supermarkt zelf.

U kunt ook contact opnemen met Humanitas voor hulp bij boodschappen doen. Of zoek een vrijwilliger bij We Helpen op de website van Vrijwilligers Groningen. Komt u er niet uit? Vraag dan hulp aan het Sociaal Team.

Toon op kaart (1)
x

Boodschappenspot

Toon op kaart (1)
x

Humanitas Midden-Groningen

Humanitas Midden Groningen helpt iedereen die dat nodig heeft. Inloopspreekuur:

  • donderdag van 10.00 tot 11.00 uur bij BWRI in Sappemeer
  • woensdag van 11.30 tot 12.30 uur bij de Rabobank in Siddeburen
Troelstralaan
7
9602 XA
Hoogezand

Vrijwilligers Groningen

Digitale vrijwilligersvacaturebank waar organisaties en nieuwe vrijwilligers elkaar kunnen vinden.

Kunt u uw huisdier niet meer goed verzorgen?

Kijk op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Hier vindt u huisdierbijsluiters met tips over de verzorging van uw huisdier.

Of vraag aan familie of vrienden of zij kunnen helpen. Is er niemand in uw omgeving die hulp kan bieden? Neem dan contact op met een hondenuitlaatservice of een gastgezin voor katten.

U vindt ze in de Gouden Gids. Gaat het om een hond? Kijk dan ook eens op hondenoppas.nl voor iemand in de buurt. Of zoek een vrijwilliger bij Vrijwilligers Groningen of bij We Helpen.

Hondenoppas.nl

Vind een geschikte hondenoppas, hondenopvang of honden-uitlaatservice in uw buurt.

Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG)

Vrijwilligers Groningen

Digitale vrijwilligersvacaturebank waar organisaties en nieuwe vrijwilligers elkaar kunnen vinden.