Hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig voor uzelf?

Kijk op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans welke hulpmiddelen er bestaan. Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en hulpmiddelen voor en door mensen met een blessure of handicap.

Wilt u advies bij het kiezen van een hulpmiddel? Of wilt u leren omgaan met een hulpmiddel? Een ergotherapeut kan u helpen.

Hulpmiddelen als een rolstoel, douchestoel of een tillift, leent u de eerste 6 maanden van de Thuiszorgwinkel.

Sommige hulpmiddelen kunt u lenen van uw zorgverzekeraar. Uw verzekeraar verwijst u door naar een organisatie die de hulpmiddelen verhuurt of verkoopt. Zoals een thuiszorgwinkel of hulpmiddelenleverancier.

Kunt u langer dan 6 maanden niet goed lopen of bewegen? Maak dan een afspraak met het Sociaal Team van de gemeente. U kunt hen bellen of mailen.

Wilt u snel om hulp kunnen roepen?

Misschien bent u geholpen met personenalarmering. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. U kunt dag en nacht een meldpost waarschuwen. Dit doet u via een knop in uw huis of via een zender om uw nek, pols of broekriem. Of u gebruikt een mobiele telefoon.

Heeft u personenalarmering nodig? Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een deel van de kosten vergoed krijgt. Soms kan de gemeente u helpen met de kosten.

U kunt personenalarmering aanvragen via thuiszorgorganisaties.

Neem contact op met ZINN of TSN. Of kijk voor informatie op de websites. U kunt het ook aan uw huisarts vragen. Misschien is de FX-3850 alarmtelefoon van Fysic iets voor u.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Beter Thuis Wonen

Onder andere verpleging en verzorging thuis, palliatieve zorg, personenalarmering, ambulante begeleiding en begeleiding van mensen met dementie (ook bij jongeren).

Wega
10
9602 WL
Hoogezand

TSN Thuiszorg - personenalarmering

Een veilig gevoel, dag en nacht. TSN helpt met personenalarmering. Met één druk op de knop zet u een alarm in werking en is hulp onderweg.

Toon op kaart (1)
x

ZINN locatie De Burcht

U kunt tussen de middag mee-eten in het restaurant. Bel een dag van tevoren om u op te geven. Het restaurant is elke dag geopend van 8.00 - 20.00 uur.

Van der Duyn van Maasdamweg
250
9602 VT
Hoogezand

Heeft u blijvend een vervoermiddel nodig om in en om uw woning te bewegen?

Geef dit door aan het Sociaal Team van de gemeente. Een medewerker maakt een afspraak met u om te praten over wat mogelijk is en wat bij u past. Om in aanmerking te komen voor een vervoermiddel moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De medewerker bespreekt dit met u.

U kunt ook zelf contact opnemen met een leverancier van vervoermiddelen. Zij helpen u dan verder. Informatie over vervoermiddelen vindt u op Hulpmiddelenwijzer. Of vraag uw zorgverzekeraar.

Toon op kaart (8)
x

ANWB Wegenwacht voor scootmobiel

Pechhulp voor uw scootmobiel.

Toon op kaart (1)
x

Adremo Revalidatietechniek

Tolhûsleane
17
8401 GA
Gorredijk
Toon op kaart (1)
x

Bever Assen

Bever past auto's aan voor mensen met een lichamelijke beperking. Gespecialiseerd in individuele aanpassingen.

Pottenbakkerstraat
4
9403 VK
Assen

Conec Care

Conec Care is gespecialiseerd in thuiszorgproducten en zorghulpmiddelen.

156
6860 AD
Oosterbeek
Toon op kaart (1)
x

Hulpmiddelencentrum - mobiliteit

Ampèrestraat
14
8912 AD
Leeuwarden
Toon op kaart (1)
x

Koninklijke Otolift Trapliften

Lekdijk-Oost
27A
2861 GB
Bergambacht
Toon op kaart (1)
x

La Luna Care

La Luna Care biedt kleinschalige zorg en welzijn. Zowel bij de cliënt thuis als op locatie, met kleine teams en vertrouwde gezichten.

Erasmusweg
145
9602 AD
Hoogezand Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer
Toon op kaart (1)
x

RSR revalidatieservice B.V.

Leverancier van hulpmiddelen.

Papierbaan
49
9672 BG
Winschoten
Toon op kaart (1)
x

Roege International

Roege International zet zich in voor het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een functie-of mobiliteitsbeperking, zoals ouderen en gehandicapten.

Weverstraat
12
9403 VJ
Assen
Toon op kaart (1)
x

Visio

Begeleiding, wonen, revalidatie, dagbesteding, werken en onderwijs voor mensen die slechtziend of blind zijn. Ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben.

Rijksstraatweg
61
9752 AC
Haren

Heeft u voor langere tijd hulpmiddelen nodig?

Neem contact op met het Sociaal Team van de gemeente. Een medewerker maakt een afspraak met u om te praten over wat mogelijk is en wat bij u past. Om in aanmerking te komen voor een hulpmiddel voor langere tijd moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De medewerker bespreekt dit met u.

U kunt ook zelf contact opnemen met een leverancier van vervoermiddelen. Zij helpen u dan verder. Informatie over hulpmiddelen vindt u op Hulpmiddelenwijzer. Of vraag uw zorgverzekeraar.