Jong en gezinsproblemen

Zit je in een moeilijke thuissituatie?

Praat erover met vrienden, familie of iemand op school.

Je kunt ook hulp vragen aan je huisarts. Kom je er niet uit? Bel of mail met iemand van het Sociaal Team van de gemeente. Zij kunnen je verder helpen.

Zorg je voor een ouder en wil je erover praten?

Als je zorgt voor een ouder of voor allebei je ouders, heet dat mantelzorg.

Op MantelzorgNL kun je ontdekken of jij een mantelzorger bent en vind je meer informatie over mantelzorg.

Kwartier Zorg & Welzijn heeft een webpagina met allemaal links naar handige sites. Je kunt ze ook bellen of mailen voor hulp of informatie.

Op school kun je terecht bij je mentor of het schoolmaatschappelijk werk. Ook de gemeente geeft informatie en advies. Neem contact op met het Sociaal Team. Zij verwijzen je door naar deskundige hulp.

Kwartier Zorg & Welzijn - jonge mantelzorgers

Laan van de Sport
2
9603 TG
Hoogezand

MantelzorgNL - jonge mantelzorgers

Ben je jonger dan 18 en kun je (tijdelijk) niet thuis wonen?

Is je vader of moeder ziek of afwezig, of zijn er veel ruzies? Of gebeuren er andere dingen die je niet leuk vindt? Ga naar je huisarts. Ook kun je met de Kindertelefoon bellen of chatten. Is er sprake van geweld? Bel naar Veilig Thuis. Misschien kun je tijdelijk bij familie of in het gezin van een vriend(in) wonen.

Of neem contact op met de Jeugdbescherming. Je mag ook altijd bellen of mailen met het Sociaal Team van de gemeente. Zij weten waar je hulp kunt krijgen.

Jeugdbescherming Noord - Veilig Thuis

Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor slachtoffers, plegers en mensen die bezorgd zijn om anderen. Anoniem blijven is mogelijk.