Ouders met psychische klachten

Hebben je ouders psychische problemen?

Praat erover met de huisarts. Die kan je verwijzen naar verdere hulp. Of neem contact op met het Sociaal Team.

Kijk eens op Kopstoring.nl. Dit is een website met informatie, tips, verhalen van anderen en hulp wanneer je dat nodig hebt. Op de website kun je ook je eigen verhaal kwijt. Wil je liever niet dat iemand weet wie jouw verhaal geschreven heeft? Je kunt het ook plaatsen zonder je naam.

Op Naasten in Kracht kan je ook je verhaal kwijt. Je plaatst jouw verhaal niet met je echte naam. Zo weet niemand dat het verhaal van jou is.

Bij de Kindertelefoon kun je met iemand praten of chatten.

Ben je thuis bang of voel je je niet veilig? Bel dan met Veilig Thuis. Op hun website vind je nog meer informatie over wat je kunt doen.

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

0800 04 32

Naasten in Kracht

Naasten in Kracht is een website voor familieleden en goede vrienden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor slachtoffers, plegers en mensen die bezorgd zijn om anderen. Anoniem blijven is mogelijk.

Wil je erover praten met andere kinderen of jongeren?

Dat kan op Kopstoring. Dit is een website met informatie, tips, verhalen van anderen en hulp als je dit nodig hebt. Op de website kun je ook zelf een verhaal kwijt als je wilt. Je mag ook altijd bellen of mailen met een medewerker van het Sociaal Team. Zij weten waar je terecht kunt voor verdere hulp.Kijk ook op de pagina Psychische hulp in Midden-Groningen.