Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Problematische schulden zijn schulden waar u zelf niet meer uit kunt komen. Om problematische schulden te voorkomen, zijn er veel dingen die u kunt doen.

Wilt u meer informatie over het voorkomen van schulden, het afbetalen van schulden of als het niet meer lukt om er zelf uit te komen? Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u hulp nodig bij het aflossen van uw schulden?

Tips en advies vindt u op de website van Nibud. Kijk ook op de website Startpunt Geldzaken. Hier kunt u geldplannen maken voor uw situatie. Of neem contact op met Stichting Knip voor een budgettraining. U kunt ook vragen om een gratis adviesgesprek. Iemand kijkt dan met u mee en geeft advies en informatie.

Misschien komt u in aanmerking voor schuldhulpverlening. U vraagt schuldhulpverlening aan bij de gemeente. Lees er meer over op de website.

Kredietbank Midden-Groningen

Informatie en advies om zelf uw financiële problemen op te kunnen lossen of juist om problemen te voorkomen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Midden-Groningen - schuldregeling

Stichting Knip

Stichting Knip staat voor preventie van financiële problemen. In de (gratis) budgettrainingen wordt aangestuurd op zelfredzaamheid, leren om vooruit te kijken en te plannen.

Startpunt Geldzaken - Midden-Groningen

Geldplannen voor verschillende situaties. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Nibud - hulp bij schulden

Waarover wilt u iets weten?