Sporten

Zoekt u een sportvereniging voor uw kind?

Sporten is goed voor de gezondheid van uw kind. Kijk in de (digitale) gemeentegids voor sportverenigingen bij u in de buurt.

Gemeentegids Midden-Groningen

Wil uw kind tijdens de schoolvakantie sporten?

Informeer bij het zwembad of de sporthal naar activiteiten tijdens de schoolvakanties. Contactgegevens vindt u in de (digitale) gemeentegids. Of vraag bij het servicepunt in de buurt of zij van speciale activiteiten weten.

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Misschien komt u in aanmerking voor een vergoeding via het Meedoen Fonds. Kijk op de website van BWRI voor meer informatie.

Of misschien kunt u een bijdrage voor contributie krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vraag aan de leerkracht van uw kind, een buurtsportcoach, uw hulpverlener of iemand van het Sociaal Team of zij dit willen aanvragen. U kunt de bijdrage ook aanvragen via Stichting Leergeld. Stichting Leergeld dient uw aanvraag in bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. U krijgt binnen 2 weken bericht.

Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie (en eventueel benodigde sportattributen) betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben rond het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Neem hiervoor contact op met het Sociaal Team.

Toon op kaart (1)
x

BWRI - Meedoen Fonds

De gemeente Midden-Groningen heeft een webwinkel voor minima. Iedereen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm kan een aanvraag indienen voor het Meedoen Fonds.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld ook lid kunnen worden van een sportvereniging of lessen op cultureel/creatief gebied kunnen volgen.

Toon op kaart (1)
x

Stichting Leergeld Midden-Groningen

Stichting Leergeld Midden-Groningen ondersteunt schoolgaande kinderen (van 4 tot 18 jaar) van ouders met lage inkomens.

Kantoor open: woensdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur

Rembrandtlaan
12
9601 XC
Hoogezand