Thuiszorg

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Neem contact op met het Sociaal Team. U krijgt dan een gesprek met iemand van de gemeente over wat mogelijk is. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf. De eigen bijdrage is maximaal 19 euro per maand.

Heeft u tijdelijk hulpmiddelen nodig, zoals krukken of een rollator? Vraag aan uw zorgverzekeraar waar u terecht kunt. Uw zorgverzekeraar verwijst u door naar een organisatie in de regio die de hulpmiddelen uitleent. Bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie. Thuiszorgorganisaties vindt u op de pagina Thuiszorg in Midden-Groningen.

Wilt u een gesprek over hulp in de huishouding aanvragen?

Neem contact op met het Sociaal Team in uw buurt. Zij helpen u verder. Op de pagina Huishoudelijke hulp in Midden-Groningen vindt u organisaties bij u in de buurt.