Toeslagen en bijdragen

Met toeslagen en bijdragen helpt de overheid mensen die niet rond kunnen komen. Zo kunt u financiële hulp krijgen bij kosten zoals huur, zorg, kinderopvang en dagelijkse uitgaven. Er zijn wel regels en voorwaarden. Hier vindt u informatie over de hulp die u kunt krijgen en hoe u die aanvraagt.

Heeft u moeite om rond te komen?

De website Startpunt Geldzaken helpt gratis met het maken van geldplannen voor allerlei verschillende situaties. Voor als u moeite heeft met rond komen of meer geld over wilt houden.

Als het u (tijdelijk) niet lukt om rond te komen van uw inkomen, komt u misschien in aanmerking voor regelingen van de overheid. Bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag. De huurtoeslag is voor het betalen van de huur, de zorgtoeslag is voor het betalen van de zorgverzekering en zo zijn er nog meer toeslagen. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over alle landelijke toeslagen en hoe het werkt.

Met het programma Bereken uw recht kunt u zien voor welke toeslagen en bijdragen u in aanmerking komt. Op de website vult u uw gegevens in. Het programma rekent uit of u geld kunt krijgen. Kijk hiervoor op de website van BWRI.

Komt u er niet uit? Klik hieronder op de toeslag waar u een vraag over heeft. Daar krijgt u meer uitleg over die toeslag. Ook leest u wat u kunt doen om hulp te krijgen.

U kunt ook hulp vragen aan BWRI. Loop binnen of maak een afspraak. Of bel de Kredietbank voor informatie of een adviesgesprek. Kijk ook op de gemeentepagina van het Armoedepact.

Toon op kaart (1)
x

BWRI - bereken uw recht

Met het programma Bereken uw recht van de gemeente Midden-Groningen kunt u berekenen waar u recht op heeft.

Toon op kaart (1)
x

BWRI - inkomen en voorzieningen

BWRI ondersteunt mensen om werk te vinden en te behouden.

Haydnlaan
2
9603 AS
Hoogezand

Kredietbank Midden-Groningen

Informatie en advies om zelf uw financiële problemen op te kunnen lossen of juist om problemen te voorkomen. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Startpunt Geldzaken - Midden-Groningen

Geldplannen voor verschillende situaties. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Belastingdienst - hoe werken toeslagen

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do 8.00 - 20.00 uur, vrijdag 8.00 - 17.00 uur.

Waarover wilt u iets weten?