Als u zich onveilig voelt of in een onveilige omgeving leeft, kan dat stress, schade of letsel opleveren. Er zijn vaak mogelijkheden om uw veiligheid te verbeteren.
Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.
Wilt u zich veiliger voelen op straat en thuis?
Meld de plekken waar u zich onveilig voelt bij een wijk- of buurtagent. Geef het door aan de gemeente als de straatverlichting niet werkt. Of maak een (anonieme) melding als u iets hoort of ziet waar u zich niet prettig bij voelt. Lees op de website Moed hoe u zich veiliger kunt voelen. Of volg een cursus zelfverdediging.
Praat erover met familie of vrienden. Als u er liever anoniem over praat, belt of chat u met De Luisterlijn. Is er brand of een inbraak bij u geweest en voelt u zich daardoor onveilig? Praat met iemand van Slachtofferhulp.
Kijk ook naar de mogelijkheden om uw huis beter te beveiligen. Op de website Politiekeurmerk staan tips om brand of inbraak te voorkomen. Ook op de website Maak het ze niet te makkelijk vindt u tips tegen inbraak.
U kunt voor advies en informatie ook contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente.
Maak het ze niet te makkelijk
Midden-Groningen - melding openbare ruimte
Politiekeurmerk
Slachtofferhulp
Biedt emotionele hulp, begeleiding in het strafproces en hulp bij schadevergoeding.
Sociaal Team
Wijkagenten Midden-Groningen
Wilt u snel om hulp kunnen roepen?
Misschien bent u geholpen met personenalarmering. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. U kunt dag en nacht een meldpost waarschuwen. Dit doet u via een knop in uw huis of via een zender om uw nek, pols of broekriem. Of u gebruikt een mobiele telefoon.
Heeft u personenalarmering nodig? Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een deel van de kosten vergoed krijgt. Soms kan de gemeente u helpen met de kosten.
U kunt personenalarmering aanvragen via thuiszorgorganisaties.
Neem contact op met ZINN of TSN. Of kijk voor informatie op de websites. U kunt het ook aan uw huisarts vragen. Misschien is de FX-3850 alarmtelefoon van Fysic iets voor u.
Beter Thuis Wonen
Onder andere verpleging en verzorging thuis, palliatieve zorg, personenalarmering, ambulante begeleiding en begeleiding van mensen met dementie (ook bij jongeren).
Huisartsen in Midden-Groningen
TSN Thuiszorg - personenalarmering
Een veilig gevoel, dag en nacht. TSN helpt met personenalarmering. Met één druk op de knop zet u een alarm in werking en is hulp onderweg.
ZINN locatie De Burcht
U kunt tussen de middag mee-eten in het restaurant. Bel een dag van tevoren om u op te geven. Het restaurant is elke dag geopend van 8.00 - 20.00 uur.
Waarover wilt u iets weten?