Vervoermiddel

Wilt u zelfstandig blijven reizen met een eigen vervoermiddel?

Kijk of u uw eigen vervoermiddel (zoals een auto of een fiets) kunt aanpassen voordat u iets nieuws koopt. Op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans ziet u wat er mogelijk is.

Is het aanpassen van een normaal vervoermiddel niet genoeg? Misschien is een ander vervoermiddel beter voor u. Bijvoorbeeld een scootmobiel, een elektrische fiets of een rolstoelgeschikte auto.

Bent u 75 jaar of ouder en rijdt u auto? Dan moet u bij uw rijbewijsverlenging gekeurd worden. Kijk op de website van het CBR voor meer informatie.

U kunt ook bellen of mailen met het Sociaal Team voor advies en informatie. Of kijk op de website van Scouters.

Kiest u voor een persoonsgebonden budget (pgb) van de gemeente voor het kopen van een vervoermiddel?

U kiest zelf welk vervoermiddel u wilt. De gemeente moet hier goedkeuring voor geven. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team. Misschien moet u een eigen bijdrage betalen. Kijk hiervoor op de website van het CAK.

Leent u een vervoermiddel van de gemeente?

U heeft het vervoermiddel in bruikleen van de gemeente. De gemeente betaalt de verzekering en zorgt voor het onderhoud. Neem voor meer informatie contact op met het Sociaal Team. Misschien moet u een eigen bijdrage betalen. Kijk hiervoor op de website van het CAK.