Vrije tijd

Wilt u graag een theatervoorstelling, concert of bioscoop bezoeken?

Kijk voor informatie over voorstellingen op de website van de VVV of in regionale kranten. De (digitale) gemeentegids heeft een overzicht van theaters, bioscopen en concertzalen. U kunt zich gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief van een theater.

Of kijk op de website van de UITagenda wat er bij u in de buurt te doen is.

Gaat u niet graag alleen op stap? Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken voor ouderen.

Een aantal keer per jaar kunt u dan een voorstelling kiezen uit een speciaal programma in onder andere Kielzog en Vue Cinema. Een gastheer of gastvrouw haalt u thuis op en u gaat met andere gasten naar de voorstelling. Kijk op de website voor meer informatie.

Of vraag of iemand van De Zonnebloem met u op stap wilt.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Kielzog Theater & Kunstencentrum

In het Kielzog is van alles te doen! Ontdek de klarinet, dans de flamenco, speel in een theatergroep of timmer je eigen toren.

Gorecht Oost
157
9603 AE
Hoogezand

Stichting Vier het leven

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 18.00 uur.

Vier het Leven - Groningen

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw en samen met andere gasten gaan zij naar de bioscoop, een concert, theatervoorstelling of een museum.

Toon op kaart (1)
x

Vue Cinema

De bioscoop is geheel rolstoeltoegankelijk. Er is een lift aanwezig, elke bioscoopzaal heeft 3 rolstoelplaatsen en er is een invalidentoilet aanwezig. Neem telefonisch contact op voor meer informatie en het reserveren van rolstoelplaatsen.

Gorecht-Oost
70
9603 AC
Hoogezand

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.

Zoekt u activiteiten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking?

Neem contact op met MEE. Zij weten welke mogelijkheden er zijn. Kijk voor dagbesteding bij u in de buurt ook bij Dagbesteding in Midden-Groningen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

MEE Groningen

Leonard Springerlaan
13
9727 KB
Groningen

Bent u op zoek naar activiteiten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel?

Fitnesscentra voor mensen met hersenletsel vindt u op Meet me @ the gym.

Zonnehuis Oostergast heeft een woongroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en organiseert ook activiteiten. Neem contact op voor meer informatie. U kunt ook informeren naar activiteiten bij De Noorderbrug en bij Lentis.

Toon op kaart (2)
x

De Noorderbrug

De Noorderbrug biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een chronische aandoening, Huntington en doven met complexe problematiek.

Stedumermaar
8
9735 AC
Groningen
Toon op kaart (1)
x

Lentis - NAH

Lentis heeft een expertisecentrum, het Centrum voor Neuropsychiatrie, voor behandeling van gedragsproblemen. Ambulant, deeltijd en in een kliniek. Daarnaast wordt er gewerkt aan herstel van de hersenschade.

Hereweg
80
9725 AG
Groningen
Toon op kaart (1)
x

Zonnehuis Oostergast

In Zonnehuis Oostergast wonen mensen met diverse achtergronden. Ook dagbesteding en dagbehandeling voor mensen die zelfstandig wonen.

Dorpsplein aan Gemmastraat
14
9801 VG
Zuidhorn

Zoekt u een hobby?

Doe de Interessetest. Op de website het Hobby Journaal kunt u tips en ideeën uitwisselen.

Heeft u te weinig geld om lid te worden van een vereniging of om deel te nemen aan activiteiten? Kijk dan op de website van het Meedoen Fonds. Hier vindt u verschillende regelingen en activiteiten voor mensen met een laag inkomen.

BWRI - Meedoen Fonds

De gemeente Midden-Groningen heeft een webwinkel voor minima. Iedereen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm kan een aanvraag indienen voor het Meedoen Fonds.

Zou u graag een museum willen bezoeken?

Met een museumkaart kunt u gratis naar 400 musea. U mag ook naar avondopenstellingen, besloten lezingen en bijzondere rondleidingen.

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag bezoekt u gratis musea, kerken en boerderijen.

Gaat u niet graag alleen naar een museum? Als u een museumkaart heeft, kunt u zich ook gratis aanmelden voor MuseumkaartMatch. Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken speciaal voor ouderen.

Of vraag of iemand van De Zonnebloem met u mee op stap wilt.

Midden-Groningen heeft ook een aantal musea. Kijk voor een overzicht op de website van Marketing Midden-Groningen of de VVV.

Toon op kaart (1)
x

Groningen Store – VVV

De VVV is dé plek om je te laten inspireren en informeren over wat er te zien, te doen en te beleven is. Van dorp tot stad, in streek en regio.

Nieuwe Markt
1
9712 KN
Groningen
Toon op kaart (1)
x

Marketing Midden-Groningen

Hoofdweg
88
9621 AN
Slochteren

MuseumkaartMatch

Open Monumentendag

Stichting Vier het leven

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 18.00 uur.

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.